Forecasting

Zelflerende modellen

Dankzij forecasting maken we uw verbruik of productie inzichtelijk. Onze tools zijn in staat om op basis van historiek, weersinvloeden en andere datareeksen voorspellingen van afname en productie te leveren van hoge kwaliteit. Daarmee heeft u een beter inzicht in de inkopen en verkopen die er tegenover moeten staan. Een goed forecastmodel kost echter tijd, geld en u hebt gespecialiseerde mensen nodig om de modellen te monitoren en bij te stellen. Door de strakke deadlines in de energiemarkt bent u daarbij vaak afhankelijk van verregaande automatisering.

Specialistenwerk

Wij kunnen ervoor zorgen dat uw voorspellingen op tijd klaar staan. Specialisten monitoren voortdurend onze zelflerende modellen die gebruik maken van verschillende invloedsfactoren, historieken en marktgemiddelden. Omdat we forecasting aan meerdere klanten leveren, kunt u mee genieten van schaalvoordelen op het vlak van personeel, kennis en systemen.

Transparante dienstverlening

Net als bij onze andere diensten bieden we u forecasting met alle transparantie over onze processen en data. Momenteel leveren we forecasts voor:

  • geprofileerd elektriciteitsverbruik
  • productie van elektriciteit uit wind en zon
  • industriële afname

Onze forecastmodellen zijn geschikt voor alle processen die in zekere mate afhankelijk zijn van historiek, marktomstandigheden en weersinvloeden.